BAM Wonen

Innoveer de bouwplaats met AR

BAM Wonen is in 2020 gestart met de bouw van 600 appartementen in Utrecht Leidsche Rijn. Wij maakte het mogelijk om het eindresultaat vast te bekijken, terwijl de bouw nog in volle gang is! Na het scannen van een QR code, welke beschikbaar zijn via diverse bouwhekken, wordt het hoogwaardig wooncomplex in Augmented Reality (AR) gevisualiseerd. Zo worden voorbijgangers op een interactieve manier geënthousiasmeerd en alvast op de hoogte gebracht van het eindresultaat.

Niet op de bouwplaats? Geen probleem!​​

Wilt u het eindresultaat vast bekijken maar bent u niet op de bouwplaats? Dat is geen probleem. Met deze AR applicatie hebben we het mogelijk gemaakt om altijd en overal toegang te krijgen. Zo kunt u ook zonder QR code, in uw eigen woonkamer bijvoorbeeld, een kijkje nemen naar het hoogwaardig wooncomplex.

Complexe 3D modellen inzichtelijk met AR

3D modellen van vastgoedprojecten beschikken over een hoge mate van detail, waardoor deze vrijwel altijd ongeschikt zijn voor AR. Ons team developers en 3D-artists hebben de modellen dermate geoptimaliseerd dat deze geschikt zijn gemaakt voor AR, zonder enige vorm van kwaliteitsverlies.

“Het werken aan dit soort omvangrijke projecten betekent vaak dat passanten, omwonenden en geïnteresseerden in ongeveer twee jaar tijd zien hoe een bouwplaats zich ontwikkelt van een bouwput tot een mooi eindresultaat. Met de inzet van Augmented Reality kunnen ze het eindresultaat nu al zien en de ontwikkelingen volgen. Zo maken we optimaal gebruik van de plek waar het allemaal gebeurt; de bouwplaats”

Henk Dilweg

Directeur Speciale Projecten, BAM Wonen

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.